Skip links

De Woontrends voor 2020…

Het allerbelangrijkste in je huis is dat je je er thuis voelt, dat het bij je past. De kleuren, de materialen, de meubels, het leuks aan de muur. Dat het plaatje voor jou klopt. Dat is met kleding precies hetzelfde. Trek aan waar je je fijn in voelt want dan ga je stralen.

Je hoeft de trends niet te volgen maar pik er uit wat je mooi vindt en combineer het met wat je al hebt. Schilder een muur in een andere kleur. Of plak zo’n mooi wallpower-behang op je muur voor een echte eye catcher. Een dagje werk en je woon- of slaapkamer ziet er helemaal anders uit.

New Romance: De nieuwe romantiek haal je in huis door stevige materialen als hout, marmer en aaibare en zachte stoffen als velvet. Van diepe warme kleuren tot verbleekt blauw en groen.

Trend- en colorwatcher Hilde Franq voorspelt het volgende voor komend seizoen:

Kleur! Er zal meer kleur in huis toegepast worden. Een vleugje zomerse kleur in de winter en zwart maakt plaats voor bruin. Verder een combinatie van natuurlijke met industriële kleuren. Ook ton sur ton met koper en oranje kleuren. Transparant glas. Ze spreekt ook over een trend waarbij je alles mag en kunt combineren tot een bont eclectisch geheel. Visueel is het overdadig en verschillende stijlen gaan hand in hand. Verder heeft zij het ook over de romantische kant. Waarbij gebruikt gemaakt wordt van huidtinten, poederroze, groentinten en taupe. De vierde trend noemt ze Hemisphere waarbij liefde voor mekaar en andere culturen als Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse bij elkaar komen. Stylingobjecten van donker hout. Vooral aardse tinten gebaseerd op de avond, zon of tuin.

Wat zijn nu de kleuren om écht in de gaten te houden? Vooral bruin- en gebakken aardetinten met een rode ondertoon, maar ook poedertinten met een roze en zelfs paarse ondertoon zijn de sleutelkleuren voor de volgende herfst- en winter. Verschillende groentinten worden met elkaar gecombineerd. Mosterdkleuren én mintgroen.

Verder wordt duurzaamheid nog belangrijker. We kijken met z’n allen meer naar hoe en waar producten gemaakt worden. Bedrijven die ver gevorderd zijn in duurzaam produceren krijgen de voorkeur. Gloeilampen worden massaal vervangen voor led-lampen. Dat wat mooi is hoeft niet ten koste te gaan van de natuur.

Klein en hybride wonen. Er worden veel kleine appartementen gebouwd. Effectief omgaan met beperkte ruimte. En hybride wonen is dat verschillende woonfuncties niet meer gescheiden worden door muren maar dat ze in elkaar overlopen.

Hele dagen ben ik met interieur bezig. Wil jij dat niet? Of vind je het moeilijk je huis in balans te krijgen, dat materialen, stoffen, kleuren en items een eenheid vormen. Neem dan contact met me op dan laat ik je mooie en leuke dingen zien die bij jou passen. Dat scheelt een hoop zoekwerk. Ook heb ik een netwerk aan goede vakmensen die je verder kunnen helpen bij de uitvoering van je plannen.

Leave a comment